De ontwikkeling van een inclusief studieklimaat

Studentenwelzijn is een breed begrip waar iedereen wat van vindt. Het belang ervan is overduidelijk. Studiesucces, het beste uit jezelf halen, zingeving, gezondheid, een inclusief studieklimaat zijn belangrijke thema’s op de agenda van het hoger onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Wat verstaan we precies onder studentenwelzijn? En als we die vraag hebben beantwoord, is de vervolgvraag nog belangrijker: wat kunnen we doen om het welzijn van de studerende generatie te bevorderen? Wat is de taak van de onderwijsinstelling hierin?

Studentenwelzijn creëer je gezamenlijk

Eind 2018 werd ECIO ook aanspreekpunt voor studentenwelzijn. Misschien wel het beste voorbeeld van een thema dat niet door beleidsmakers uitgevoerd kan worden. Studentenwelzijn creëer je gezamenlijk. Daarom ondersteunen we netwerken van onderwijsorganisaties en studenten die de ambitie hebben om het welzijn van studenten te bevorderen, oplossingen te bedenken, onderzoek te doen en kennis en ervaring te delen. Zoals het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn Hoger Onderwijs en de landelijke werkgroep Studentenwelzijn. Dit in vervolg op het initiatief van Netwerkpartners Studentenwelzijn die in 2018 een actieplan studentenwelzijn opstelden.

Lees ook:

 

Contact

ECIO organiseert, monitort en jaagt aan. Wil je meer weten over studentenwelzijn en de rol die je onderwijsinstelling hierin kan spelen, neem dan contact op met Joyce van der Wegen of Linda Schlundt Bodien.

Neem contact op voor meer informatie

Joyce van der wegen | ECIO

Joyce van der Wegen

Gerelateerde items

De kracht van ADHD | animatiefilm

Studeren met autisme en ADD heeft meer impact dan je denkt

Houd studenten met een beperking in het oog, juíst tijdens deze crisis