Informatie voor studenten

Yes! Eindelijk klaar om de stap te maken naar het mbo, hbo of universiteit! Maar hoe werkt dat eigenlijk als je extra ondersteuning nodig hebt?

Redenen voor ondersteuning

Je kunt om de meest uiteenlopende redenen behoefte aan ondersteuning hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een functiebeperking, chronische ziekte of psychische klachten. Maar ook voor ondersteuning als gevolg van zwangerschap en jong ouderschap, behandeling i.v.m. gendertransitie of mantelzorgtaken.

Meer informatie

De kans bestaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op onze site vind je meer informatie over het beroep dat je als (aankomend) student kunt doen op extra ondersteuning om belemmeringen weg te nemen.

Ik studeer of ga studeren in het hoger onderwijs

Als je weet dat je extra ondersteuning nodig hebt tijdens je studie, is het slim om van te voren te informeren naar de mogelijkheden. Waar heb je recht op? Bij wie moet je zijn op je nieuwe hbo-instelling of universiteit?

Sleutelmomenten tijdens je studie

Kiezen, aanmelden, kennismaken, betalen, studeren, stage … allemaal sleutelmomenten. En allemaal momenten waarop je extra ondersteuning, hulpmiddelen of voorzieningen misschien heel goed kunt gebruiken. Hoe regel je dat? In de publicaties van onderstaande buttons vind je mogelijke belemmeringen en wie je kan helpen bij het wegnemen ervan. Maar je vindt er ook wat je zelf kunt doen om onderwijs toegankelijker te maken.

Informatie op je eigen hbo of universiteit

Iedere hbo of universiteit heeft een contactpersoon voor studenten met een ondersteuningsvraag. Met deze persoon neem je contact op wanneer je vragen hebt of meer informatie wil.

Ik studeer of ga studeren op het mbo

Op dit moment werken we aan een nieuwe website voor (aankomende) mbo-studenten. De verwachting is dat deze in het voorjaar van 2020 online staat.

Voor meer informatie over studeren met een ondersteuningsvraag in het mbo, kun je nu terecht bij de volgende organisaties:

Heb je nog vragen? Neem contact op