Expertise vergroten

Inclusief onderwijs, leren zonder belemmeringen roept vragen op. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over:

  • specifieke functiebeperkingen
  • psychische problematiek
  • beleidsvorming aangaande studenten met een ondersteuningsvraag
  • (digitale) toegankelijkheid
  • het vormgeven van inclusief onderwijs

Met die vragen ben je bij ECIO aan het juiste adres. Wij bieden de mogelijkheid om je expertise te vergroten.

Studiedagen, workshops en maatwerktrainingen

Om je verder te ontwikkelen, neem je bijvoorbeeld deel aan één van de studiedagen die ECIO jaarlijks organiseert. Tijdens die dagen komen thema’s als autisme, dyslexie, psychische problematiek, studentenparticipatie, beleidsvorming en toegankelijk toetsen aan de orde. In de agenda zie je welke bijeenkomsten binnenkort plaatsvinden.

Weet je dat we ook maatwerktrainingen en workshops bij instellingen verzorgen? Samen verkennen we graag alle mogelijkheden.

Direct zelf aan de slag

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, bieden we handzame tools en publicaties die je direct zelf kunt raadplegen en inzetten. Enkele voorbeelden zijn: kaarten over autisme, dyslexie, dyscalculie en AD(H)D, een handreiking met tips voor docenten, een flyer ‘Goed voor studenten zorgen’, en een artikel: Hoe werk je naar toegankelijk toetsen in het hoger onderwijs? .

ECIO ondersteunt onderwijsprofessionals op verschillende manieren bij het optimaliseren van de digitale toegankelijkheid van de onderwijsinstellingen. Bijvoorbeeld met video’s, factsheets, brochures artikelen, onderzoek en de infolijn. Bekijk hiervoor de webpagina over digitale toegankelijkheid.

Je kunt ook het webinar “Hoe kun je als docent bijdragen aan toegankelijk en inclusief onderwijs?” terugkijken via deze link.

Online cursus

Het is ook mogelijk om online een cursus over toegankelijk onderwijs te volgen. Begin wanneer je wilt en bepaal zelf het tempo. Lees hier meer over onze online cursus toegankelijk onderwijs geven. Heb je interesse in een blended-variant? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf up to date

Blijf up-to-date als het gaat om studeren met een functiebeperking en studentenwelzijn via onze maandelijkse nieuwsbrief en onze social media.

Neem contact op over de mogelijkheden