Studiemiddag Studeren met dyslexie en dyscalculie

Studeren met dyslexie en dyscalculie
Studeren met dyslexie en dyscalculie

10 december 2019

Stationsplein 14, 5211 AP ’s-Hertogenbosch (CINOP-pand).

Studeren met dyslexie of dyscalculie: wat is het, wat doet het en hoe worden studenten met dyslexie of dyscalculie belemmerd in hun studie? Welke oplossingen kun je bieden als studiebegeleider en vanuit de instelling? Kom hierover meer te weten tijdens de studiemiddag over dyslexie en dyscalculie.

Inhoud en werkwijze

Vanuit een start met feiten en cijfers over dyslexie en dyscalculie wordt de overstap gemaakt naar de praktijk van studeren met dyslexie of dyscalculie. Welke belemmeringen ervaren deze studenten? Wat kun jij doen om het onderwijs voor hen meer toegankelijk te maken? Wat helpt bij toetsing en examinering? Naast basiskennis staan dus vooral praktische tips en handvatten centraal. De studiemiddag wordt afgesloten met een reflectie op het eigen vak en op de eigen opleiding.

Resultaat

Deelnemers vergroten met deze studiemiddag hun deskundigheid op het gebied van studiebelemmeringen en mogelijke oplossingen bij studeren met dyslexie/dyscalculie.

Doelgroep

Docenten, studieloopbaanbegeleiders, studieadviseurs, contactpersonen studeren met een functiebeperking en andere professionals die nog weinig kennis hebben over studeren met dyslexie en/of dyscalculie.

Tijd en locatie

De studiemiddag staat gepland op 10 december 2019 van 13:00 tot 16:30 uur en vindt plaats in ons kantoor in ’s-Hertogenbosch: Stationsplein 14, 5211 AP (CINOP-pand).

Begeleider

De studiemiddag wordt verzorgd door Esther Woertman, consultant bij ECIO/CINOP.

Kosten

De kosten voor deze studiemiddag bedragen € 235,- per persoon.

Neem voor meer informatie contact op

Gerelateerde items

Contactpersonen onderwijsinstellingen bij studeren met een functiebeperking

Kaart voor begeleiding bij dyslexie

Motie één aanspreekpunt voor zorgvragen aangenomen